Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

14.9.12
2
EDUARD WENZL sa dožil úctyhodných 85 rokov.
 
Dvaja bratia z pamätnej to veľkej ságy rodiny WENZLOVÝCH, kde najskôr Janko (99 rokov) a teraz EDO WENZL sa dožili významných životných jubileí.

EDUARD WENZL, stále obdivuhodne svieži mysľou a pohybom rýchlej chôdze udržiavaný švihák, neustále v zábere bohatých občianskych aktivít sa dožil úctyhodných 85 rokov. Rendezská topoľová aleja, ktorú vysadil takmer pred 60 rokmi v línii smerov do Rače a Vajnor, žije a prírodne dýcha, rastie dodnes, nehovoriac o jeho mnohých ďalších každodenných aktivitách v rámci životného prostredia, najmä v priestoroch domovskej bytovky či často celého Rendezu. Rendez mal vo svojich hviezdnych historických chvíľach svojej existencie jedinečné šťastie, že práve tu od začiatku 20. storočia žila a pôsobila táto vzácne ľudsky obetavá veľká rodina Wenzlových, ktorá dokázala vdýchnuť do atmosféry spoločenského, kultúrneho, športového života množstvo osobných aktivít, za ktoré sa síce nikdy finančne neodmeňovalo, ale ocenenie v podobe úsmevu, radosti, spokojnosti ľudí Rendezských bolo pre nich tou najväčšou životnou motiváciou.

Za Vašu dlhoročnú prácu na Železnici, najmä na Železničnej stanici Bratislava-Východ v profesii najskôr výpravcu, neskôr dozorcu dopravy, ste sa už dávno dostal do pomyselnej siene osobností Železníc SR, kde na Vás doboví pamätníci s láskou a vďačnosťou spomínajú navždy.

Pán EDKO WENZL, dovoľte, aby sme Vám touto formou prejavili veľkú vďaku a úctu za všetko to dobro, čo ste vykonali v prospech kvality života na Rendezi počínajúc od celoživotného zveľaďovania životného prostredia, za udržiavanie a rozvíjanie tradícií, ktoré sú rodokmeňom Rendezu, a najmä za vytváranie dobrých medziľudských vzťahov medzi ľuďmi na Rendezi.

Pevné zdravie, rodinnú pohodu a nevyčerpateľné množstvo energie do Vašich rozmanitých životných aktivít Vám úprimne zo srdca praje veľká rodina Rendezákov.

Cyril Sekerka

2 komentárov:

  1. Pripájam sa k blahoželaniu - čím viac bude mať Rača či Rendez podobných vzácnych ľudí, tým nám tu bude lepšie. Veľa optimizmu a zdravia do ďalšieho života prajem!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pán Eduard Wenzl je naozaj mimoriadny človek.

    Cyril Sekerka vystihol to najpodstatnejšie, keď o ňom píše ako o ľudskom srdci Rendezu. Spolu so svojou manželkou, pani Gabikou rod. Vitekovou, sú neuveriteľne aktívni, obetaví a nezištní, takých ľudí je už dnes ako šafránu.

    A pamäť pána Wenzla je neuveriteľná - vďaka nej sa zachovajú spomienky na časy a ľudí rendezských (ako s obľubou píše Cyril Sekerka) a z Rendeza sa vytvára miesto, ktoré má svojho neopakovateľného genia loci.

    OdpovedaťOdstrániť