Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

2.11.15
0
Posmutneli, stíchli ulice Rendezu, navždy zmĺkol byt na Dopravnej ulici č. 41. Na nebeský večný obláčik nenávratne odišla vo veku 88 rokov „ľudská legenda Rendezu pán EDUARD WENZL“, ktorý tak veľmi miloval tento malý kúsok zeme zvaný Rendez, časť Bratislavy.

To on naučil mnohé naše generácie byť zdravo hrdými na bohatú železničnú históriu Rendezu, inšpiroval nás osobným príkladom, aby sme zveľaďovali, skrášľovali každý kúsok jeho zelene, aby sme medzi sebou vytvárali dobré, priateľské, medziľudské vzťahy, kde vládne pohoda, úsmev, ochota pomôcť si a rozdeliť sa o to potrebné, keď to tí druhí ľudia najviac potrebujú.

Ešte neutíchla bolesť nad nedávnou veľkou stratou jeho pani manželky Gabriely Wenzlovej, s ktorou prežil vzácnych 67 rokov a ja cítim, že Rendez nenávratne stratil posledného zástupcu z pamätnej rodiny ságy WENZLOVÝCH, ktorí tu prežili takmer celé 20. storočie a obdarili ho rodovým erbom v podobe ľudskosti a nezištnej obetavosti, aby jeho spoločenský, kultúrny, športový život vytváral v ľuďoch pocit, že Rendez sa stal pre nich skutočným domovom.

Pán Wenzl, ešte na jar, keď sme tradične ako desiatky rokov ošetrovali topoľovú aleju, ťahajúcu sa ochraňujúco cez celučičký Rendez, ktorú ste pradávno vysadili ešte aj s vašimi bratmi, ste mi povedali: „Vidíš, tie topole tu budú rozdávať radosť aj úžitok a žiť ďalej za mňa, aj keď tu už ja nebudem, prosím ťa, postaraj sa o ne“.

Pán Edko Wenzl, ako bude žiť symbol vášho odkazu v podobe knihy o histórii Rendezu, jeho pamäti, ktorú sme spolu napísali, ako sa budú dodržiavať vaše tradície rendezskej rodinnej atmosféry pohostením ľudí pri akciách vašimi koláčikmi, pagáčikmi, ako si budeme ctiť a pripomínať sviatky Rendezu ako stavanie mája a mnohé iné sviatky histórie železnice SR, tak nielen naša, ale aj ďalšie generácie budú ošetrovať a chrániť stromy, ktoré sa tu už dávno stali prírodným srdcom a dušou Rendezu, ktoré dňom i nocou strážia pokoj a bezpečie jeho domova.

S úctou spomínajúca a nezabúdajúca rodina Rendezákov.

CYRIL SEKERKA


0 komentárov:

Zverejnenie komentára