Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

2.8.13
3
Rekonštrukcia hlavnej cesty na Rendezi, aj keď nepríde pápež. 


Znie to neuveriteľne, ale moja dlhoročná poslanecká iniciatíva za Rendez (Východné) MČ Rača, aby Magistrát hl. m. Bratislavy, ako vlastník hlavnej cesty II. triedy na Rendezi, ju konečne opravil po 23. rokoch, keď tu bol ešte na návšteve na Vajnorskom letisku pápež Ján Pavol II., sa stala roku pána 2013 reálnou skutočnosťou. Podával som písomnú požiadavku na Magistrát hl. m. Bratislavy ešte v roku a upozorňoval primátora, oddelenie cestnej dopravy na dezolátny technický stav asfaltového povrchu, ktorý spôsobuje nadmerný hluk a otrasy z ťažkej nákladnej dopravy a keď Magistrát ponúkal možnosť realizácie projektov na ich majetku, napísal som 22. 9. 2012 znovu na Magistrát aj na MÚ Rača svoju požiadavku na opravu hlavnej cesty a keď sa nič nekonalo, opäť aj 17. 4. 2013. Píšem podrobne tieto dátumy podaní preto, lebo chcem veriť, že si nebude nikto pripisovať zásluhy na tom, že sa konečne po dlhých rokoch poslaneckého písomného tlaku cez podateľňu Magistrátu hl. m. Bratislavy do rúk primátora aj oddelenie cestnej dopravy dokázalo dotiahnuť tento závažný dopravný problém, ktorý značne znehodnocoval celkovú kvalitu života obyvateľom na Rendezi. Rovnako si nepotrpím na potľapkávanie po ramene, ale neuznávam obrazne povedané, ak niekto rýchlo chytí lopatu a tvári sa pred riadiacimi ľuďmi, že aj on sa zúčastňuje na spoločnom prospešnom verejnom cieli.

Pre informáciu obyvateľom Rendezu ako ďalej postupuje moja poslanecká iniciatíva na osadenie značky, aby cez celý Rendez – po jeho hlavnej ceste II. triedy nechodila ťažká nákladná doprava nad 21 ton, ako je to už realizované v susedných Vajnoroch. Osadenie dopravnej značky – ZÁKAZ VJAZDU NÁKLADNÝCH VOZIDIEL NAD 21 T – mimo dopravnej obsluhy, jej realizáciu a oznámenie tejto informácie vlastníkom nákladnej dopravy v MČ Rača som požiadal listom pána starostu MČ Rača Mgr. Pilinského ako rovnocenného partnera pre riešenie takýchto verejných spoločenských problémov. Týmto úkonom predchádzali moje písomné poslanecké žiadosti v tejto uvedenej problematike na Magistrát hl. m. Bratislavy, MÚ Rača, čo bolo aj prerokované na komisii MÚ Rača územného rozvoja, cestnej dopravy cez starostu MČ Rača Pilinského.

Verím a dúfam, že sa rekonštrukcia hlavnej cesty II. triedy zrealizuje kvalitne, pružne, rýchlo, aj keď viem, že asi nie v celej jej trase tak, ako som to žiadal od železničného priecestia Rača – Rendez až po viadukt Vajnory, ale pri tej finančnej mizérii na Magistráte hl. m. Bratislavy sa viem tešiť už aj z takýchto úspechov, ktoré vedia priniesť ďalšie skvalitnenie života pre obyvateľov Rendezu.

Príjemné letné trávenie dovoleniek praje

Cyril Sekerka
poslanec za Rendez (Východné) MČ Rača

3 komentárov:

  1. A s tym arealom na Sajbach 1, urobite co pan mudrlant ? Odrezete ho od nakladnej dopravy a pripravite desiatky ludi o pracovne miesta ? Ci ako si to predstavujete ?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milý anonym, ty asi nebývaš na Rendézi nemáš asi ani predstavu, aká je tam kamiónová doprava. Je to oblasť kde sa dosť využíva ako dopravný prostriedok bicykel, a ísť cez Rendéz na bicykli je odvážne,preto že cesta je dosť úzka a dva protisebeidúce kamióny sa len tat tak vojdú vedľa seba. Táto komunikácia je sídlisková a určite nebola stavaná pre kamiónovú dopravu. Ak niekto odkúpil sklady, mal najprv riešiť komunikáciu pre kamióny, ktoré nám ničia ovzdušie, cesty, sú hlučné a keď ich nepustia do areálu, ešte si z nášho sídliska vobia verejné WC a nechávajú po sebe neporiadok.
    Chcem sa touto cestou poďakovať CYROVI, že aspoň čiastočne sa upravila cesta, ale v katastrofálnom stave je úsek pred sídliskom Šajby, kde sa zvynú otáčať kamióny. Sú tam veľké kolaje a keď prší, nedá sa ísť po chodníku ak nechceš byť celý mokrý od áut, lebo ani tie sa nemajú kde vyhnúť mláke.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mila Maja, vy na rendezi byvate, ale unika vam skutocnost ze tam byvate este neznamena ze mozete urcovat ci tam budu vykonavat svoju podnikatelsku aktivitu spolocnosti ktore su na kamionovej doprave zavysle.Tak isto by molhi oni namietat ze ich obmedzujete vo vykonavani ich podnikatelskej cinnosti.

    OdpovedaťOdstrániť